Rólunk

Mitől híres a svájci óra?

A fenti kérdésre sokféle válasz létezik. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor egy 1971-ben elfogadott svájci törvényre hivatkozhatunk, amelyben pontosan definiálták, hogy milyen feltételek mellett lehet svájci óra a svájci óra. Pontosabban melyik óra viselheti a híres „Swiss made” feliratot. A törvény részletesen definiálja a svájci óra tulajdonságait, attól a ponttól, hogy a szerkezetet hol kell összeszerelni egészen addig, hogy az óra utolsó ellenőrzését is természetesen Svájcban kell elvégezni.

A fenti magyarázat precíz, de ugyanakkor a logikája sántít egy kicsit. Egészen biztos, hogy a svájci óra hírnevét nem 1971-től datáljuk. Az óra hírnevét nem törvényhozóknak köszönhetjük. Megítélésünk szerint a svájci óra pontossága és így hírneve mögött, sokkal inkább az az évszázadnyi tudás és felgyülemlett tapasztalat áll, amelyet a svájci óramesterek elsajátítottak és generációról generációkra továbbadtak az idők során.

Mi itt az Accorde Alapkezelőnél hasonlóképpen gondolkodunk. Bár társaságunk fiatal, a csapatunkat évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberekből állítottuk össze. Tudásuk, tapasztalatuk pedig mostantól ügyfeleink szolgálatában áll.

Történetünk

  1. Megalakul az Accorde, mint a Concorde Csoport új alapkezelője
  2. Elindul az Accorde Első Román Részvényalap, hazánk egyik legsikeresebb közép-kelet-európai részvényalapja
  3. Az alapokban kezelt vagyon átlépi az 50 milliárd forintot
  4. Koronavírus évében is pozitív teljesítmények abszolút hozamú alapjainknál
  5. Az alapokban kezelt vagyon átlépi a 100 milliárd forintot, az Accorde az év alapkezelője
  6. Dinamikusan bővülő forgalmazói kör és termékpaletta
  7. Az alapokban kezelt vagyon átlépi a 200 milliárd forintot

Csapatunk

Az Accorde Alapkezelőnél az elmúlt éveket azzal töltöttük, hogy ügyfeleink számára olyan termékeket hozzunk létre, melyek azt a fajta szakmai színvonalat képviselik, ami összhangban áll a Concorde több mint harminc éves szellemiségével. Ennek megfelelően, legyen szó részvény vagy kötvény, vegyes vagy abszolút hozamú alapokról, ambícióink nem kisebbek és soha nem lehetnek kisebbek annál, minthogy mindegyik termék esetén a piac legjobbját kínáljuk ügyfeleinknek. Csapatunk ebben a szellemiségben működik, teljesítményünk legfőbb mérőszáma pedig a siker. Abban vagyunk érdekeltek, hogy az általunk kezelt befektetési alapok a lehető legjobban teljesítsenek.

Igazgatóság

Igazgatóságunk, valamint befektetési döntéshozóink gerincét a Concorde évtizedes tapasztalattal rendelkező korábbi munkatársai és alapítói adják, kiegészülve neves piaci szakemberekkel.

Az Accorde Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja. 2012 júliusa óta a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Csoport anyavállalatának vezérigazgatója és az operatív vezetés feladatait látja el. A Befektetési Szolgáltatók Szövetségének igazgatósági tagja, valamint a Budapesti Értéktőzsde felügyelőbizottságának tagja. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után csatlakozott a Concorde-hoz, így immáron 1996 óta erősíti a cég csapatát különböző pozíciókban. Vezérigazgatói kinevezése előtt a vezérigazgató-helyettesi tisztséget töltötte be, korábban az intézményi üzletág felépítésében vett részt.

CFA, az Accorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag. Attila korábban a szintén csoporttag Concorde Értékpapír Zrt. elemzési üzletágát vezette. Ezt megelőzően pedig a bank és a telekommunikációs szektor elemzéséért felelt. Utóbbi minőségében a londoni AQ Research független, elemzőket minősítő cég 2007-ben és 2009-ben is a legjobb hazai részvényelemzőnek választotta. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint az angliai Nottingham Trent University-n végezte. 2010-ben CFA oklevelet szerzett és 2012-től elnökségi tagja a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesületének, amely a CFA Institute magyarországi társszervezete.

Az Accorde Alapkezelő Zrt. adminisztrációs területért felelős igazgatója, igazgatósági tag. Emellett 1999 óta a Concorde Értékpapír Zrt. back office vezetője, majd 2003-tól operatív igazgatója. Ezt megelőzően a Credit Lyonnais Bank és a Budapest Bank letétkezelési részlegén, illetve a Danubius Hotels befektetői kapcsolatok osztályán dolgozott. Jogi szakokleveles közgazdász, tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetében végezte. 2007 óta a Budapesti Értéktőzsde Elszámolási Bizottságának tagja.

Eredményeink

Arra, hogy jó úton járunk, számunkra az igazi bizonyosság az, ha ügyfeleink és partnereink maradéktalanul elégedettek velünk.

2020
Legjobb közép-kelet-európai részvényalap I.

2022
Az év alapkezelője

2022
Legjobb közép-kelet-európai részvényalap II.

2022
Legjobb abszolút hozamú alap III.

2022
Alapkezelői díj

2023
Legjobb abszolút hozamú alap I.

2023
Legjobb közép-kelet-európai részvényalap I.

2023
Alapkezelői díj

2024
Az év portfóliómenedzsere

2024
Legjobb abszolút hozamú alap I.

2024
Legjobb abszolút hozamú alap II.

2024
Legjobb közép-kelet-európai részvényalap II.