Rólunk

Mitől híres a svájci óra?

A fenti kérdésre sokféle válasz létezik. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor egy 1971-ben elfogadott svájci törvényre hivatkozhatunk, amelyben pontosan definiálták, hogy milyen feltételek mellett lehet svájci óra a svájci óra. Pontosabban melyik óra viselheti a híres „Swiss made” feliratot. A törvény részletesen definiálja a svájci óra tulajdonságait, attól a ponttól, hogy a szerkezetet hol kell összeszerelni egészen addig, hogy az óra utolsó ellenőrzését is természetesen Svájcban kell elvégezni.

A fenti magyarázat precíz, de ugyanakkor sántít egy kicsit. Egészen biztos, hogy a svájci óra hírnevét nem 1971-től datáljuk. Az óra hírnevét nem törvényhozóknak köszönhetjük. Megítélésünk szerint a svájci óra pontossága és így hírneve mögött, sokkal inkább az az évszázadnyi tudás és felgyülemlett tapasztalat áll, amelyet a svájci óramesterek elsajátítottak és generációról generációkra továbbadtak az évszázadok során.

Mi itt az Accorde-nál hasonlóképpen gondolkodunk. Bár társaságunk fiatal, a csapatunkat évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberekből állítottuk össze. Tudásuk, tapasztalatuk pedig mostantól az Önök szolgálatában áll.

  • A Concorde Csoport további tagjai: